webdesign php mysql flash
webdesign Home | Webdesign | Portfolio | Klantentoegang | Contact  

 

website maken KMO webdesign webdesign Vlaanderen BelgiŽ webdesign portfolio webdesign CMS klanten webdesign betaalbaar KMO

 

Technische details

Dynamische webpagina's: In het vakjargon spreekt van statische en dynamische webpagina's. Het verschil is best uit te leggen aan de hand van een eenvoudig voorbeeld van een dynamische website. Klik hier. U ziet in het nieuwe venster het menu van een fictief restaurant. De restauranthouder die een dynamische website heeft kan eenvoudig een gerecht toevoegen aan zijn menukaart door naar zijn administratiemodule te gaan. Klik hier om te zien hoe dit in zijn werk gaat. Vul het aantal items in dat u wilt toevoegen, klik op "Ga verder", vul (per gerecht) een naam in voor het gerecht, een prijs voor een normale portie en een prijs voor een grote portie, klik op "Ga verder", klik op "Bekijk het resultaat" (zodat u terug aanbelandt bij de menupagina die u daarstraks reeds opende). U merkt het: het nieuwe gerecht is toegevoegd, zonder dat u enige kennis van programmeren nodig hebt. Technisch is dit mogelijk dankzij het gebruik van dynamische webpagina's, die toelaten dat webpagina's terwijl u ze oproept opgebouwd worden door gegevens (hier de gerechten en de bijhorende prijzen) uit databanken te combineren met de layout van de webpagina. Zoiets is gewoon onmogelijk met statische webpagina's.

Flash: Deze software laat toe om uitzonderlijk grafische webpagina's te maken met inbegrip van geluid en bewegende beelden. Hiervoor dient uw browser wel uitgerust te zijn met een specifieke "plugin". De meeste browser bevatten deze plugin echter in hun standaardversie. Wie de plugin toch niet heeft kan die gratis downloaden.
Meer info ...

HTML: Deze afkorting staat voor HyperText Markup Language en is zowat de lingua franca voor webdocumenten. Concreet laat HTML toe om een ascii bestand te maken waarin de zogenaamde HTML tags de designer toelaten om structuur aan te brengen in een webpagina (de structuur ontstaat na de interpretatie van de HTML tags door de webbrowser).
Meer info ...

MySQL: Om de inhoud van uw website op een gestructureerde, veilige en snel toegankelijke manier op te slagen kan het interessant zijn om gebruik te maken van een databank. MySQL is de populairste Open Source Database ontworpen om kritieke taken snel en nauwkeurig uit te voeren.
Meer info ...

PHP: PHP is een uiterst populaire scriptingtaal die door webdesigners gebruikt wordt om allerhande functionaliteiten aan een website toe te voegen. De PHP code bevindt zich in de HTML pagina maar wordt geïnterpreteerd door de webserver vooraleer de browser de pagina binnenhaalt.
Meer info ...

Webhosting: Webhosting betekent letterlijk vertaald "het onderdak verlenen aan een website". Eenmaal wij uw website gebouwd hebben is het natuurlijk de bedoeling dat eenieder die internettoegang heeft uw website kan bekijken. Daarom moet uw website bij een webhostingfirma op een server (simpel gesteld is een server niets anders dan een computer, maar dan toegespitst op de toepassing waarvoor hij bestemd is) staan. Afhankelijk van uw vereisten zijn ook de vereisten die gesteld worden aan de webhosting anders. Een website die uw online winkel bevat moet uiteraard performant zijn en mag slechts uiterst zelden "down" zijn. Als u daarentegen een website voor uw eigenste hobbyclub wilt, dan zijn de economische belangen die daarvan afhangen een stuk kleiner. U begrijpt het onderhand wel: op de markt zijn er heel wat webhostingbedrijven actief, gaande van ultragesofistikeerde bedrijven met een garantie van 99,9% "uptime", gasblusinstallatie, power backup,... tot absolute prijsbrekers waarvan u natuurlijk geen mirakels kan verwachten. Tussen deze twee uitersten bevindt zich een breed spectrum van webhostingfirma's waarvan er ongetwijfeld eentje het best aan uw noden voldoet. Uiteraard geven wij u hierin advies en leggen alle contacten zodat het voor u lijkt of wij de webhosting aanbieden.


Recent nieuws

[29/07/04]
oplevering administratie module van CLT zomercursus. Een geÔntegreerd document beheer systeem zorgt vanaf nu voor grote tijdsbesparingen bij de administratie van de inschijvingen.



Portfolio

Voor als u niet kan wachten...: Vakantiewoning te Penne,...

ontwerpen site ontwerpen site

Warning: filemtime(): stat failed for /tdnl.php in /var/www/vhosts/surfplus.be/httpdocs/tdetails.php on line 121 Warning: filemtime(): stat failed for /newsnl.php in /var/www/vhosts/surfplus.be/httpdocs/tdetails.php on line 123 Warning: filemtime(): stat failed for /sb2nl.php in /var/www/vhosts/surfplus.be/httpdocs/tdetails.php on line 125
KMO webdesign betaalbaar